nieuws

‘Gastvrijheid niet omschreven in een visiestuk’

zorg met sterren

Meteen bij de eerste deelname aan Gastvrijheidszorg met Sterren al winnen. ‘Hoe doe je dat?’, vroegen we aan Dimence-locatie Grasdorpstraat in Zwolle, de nummer één in de categorie GGZ. De kampioen geeft zijn geheimen graag prijs in de nieuwe Gastvrije Zorg.

‘Gastvrijheid niet omschreven in een visiestuk’

Bij Grasdorpstraat staat de gastvrijheid niet omschreven in een visiestuk. “We hebben een andere filosofie”, vertelt Vlady Kasperaitis, manager facilitair bedrijf van Dimence locatie Grasdorpstraat. “De auditeurs van Gastvrijheidszorg met Sterren vroegen expliciet naar beleidsstukken. We konden ze overtuigen dat het in onze instelling beter werkt als je zoiets heel open laat.”

Regeltjes

Gastvrijheid is bij Grasdorpstraat niet in protocollen en regeltjes gegoten, aldus Kasperaitis. “Maar we werken er wel structureel aan. Omdat gastvrijheid een van onze kernwaarden is geworden, geven alle afdelingen in hun jaarplan aan wat ze op dat gebied doen.”

Gastvrijheid

Voor Kasperaitis is gelijkwaardigheid de essentie van gastvrijheid. Hij licht toe dat de cliënten van Grasdorpstraat weliswaar in een bepaalde rol staan ten opzichte van de behandelaar, maar dat ze wel gelijkwaardig zijn. “Als mens zijn we allemaal gelijk. Voor mij is het belangrijk dat medewerkers dat voelen en uitstralen. Daar wordt in de zorg vaak te gemakkelijk aan voorbijgegaan.”

Gastvrijheidszorg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gms partners

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels