nieuws

Gastvrijheidszorg met Sterren 2013 telt 250 deelnemers

zorg met sterren

Het aantal deelnemers aan Gastvrije Zorg met Sterren is toegenomen. Vorig jaar deden 225 zorgcentra, ziekenhuizen en GGZ-instellingen mee, dit jaar zijn dat er 250. Op donderdag 6 juni wordt tijdens het Nationaal Congres Gastvrijheidszorg 2013 bekend wie de Gastvrijheidszorg Awards winnen.

Gastvrijheidszorg met Sterren 2013 telt 250 deelnemers

Woordvoerder Jeannet Bakker-Merk is blij met de toename van het aantal deelnemers. “Gastvrijheidszorg met Sterren krijgt steeds meer voet aan de grond”, aldus de projectmanager. “Dit jaar is er voor het eerste een aparte categorie Kleinschalig Wonen. Ook is het aantal deelnemers in de geestelijke gezondheidszorg fors toegenomen.”

Tijdens het congres op 6 juni in Ede worden de winnaars in de categorieën Ziekenhuizen, Verpleging & Verzorging, Kleinschalig Wonen en GGZ bekendgemaakt.

Zorgorganisaties die meedoen aan Gastvrijheidszorg met Sterren worden beoordeeld op gastvrijheid en afhankelijk van hun score krijgen ze maximaal vijf sterren toebedeeld. De resultaten van de audits worden gebundeld in de Sterrengids Gastvrijheidszorg. Deze resultaten zijn ook te vinden op www.zorgmetsterren.nl.

Gastvrijheidszorg met Sterren borduurt voort op de Normen voor verantwoorde zorg en de CQ-index. Het is een waarderingssysteem voor de kwaliteit van de gastvrijheidszorg in zorginstellingen. Het doel is de kwaliteit van leven van cliënten en patiënten te verbeteren door het stimuleren van goede gastvrijheidszorg.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels