nieuws

Deventer Ziekenhuis het meest gastvrij

zorg met sterren

Het Deventer Ziekenhuis mag zich een jaar lang het meest gastvrije ziekenhuis van Nederland noemen. Tijdens het Nationaal Congres Gastvrijheidszorg 2013 in Ede kreeg het ziekenhuis namelijk de Gastvrijheidszorg Award uitgereikt in de categorie Ziekenhuizen.

Deventer Ziekenhuis het meest gastvrij

Het maximaal aantal sterren dat deelnemers konden behalen, ligt pas sinds vorig jaar op vijf. Dit jaar mocht het Deventer Ziekenhuis en Ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk, dat op de tweede plaats eindigde, de felbegeerde vijfde ster achter hun naam zetten. Het succes is niet nieuw voor het Deventer Ziekenhuis: in 2011 kwam het ook al als winnaar uit de bus, en mocht daarom vorig jaar niet meedoen. Maar stilzitten was er niet bij. Zo heeft het ziekenhuis na de winst in 2011 de Stuurgroep Gastvrijheid uitgebreid en is er op het intranet een wekelijkse publicatie over gastvrijheid te lezen.

In totaal deden 35 ziekenhuislocaties mee met Gastvrijheidszorg met Sterren. Daarvan werden tien genomineerd voor een Gastvrijheidszorg Award. Eerder vandaag ging de Gastvrijheidszorg Award in de categorie GGZ naar Dimence locatie Grasdorpstraat in Zwolle. Vanmiddag worden tijdens het congres in Ede de awards in de categorieën Kleinschalig Wonen en Verpleging & Verzorging uitgereikt.

De uitslag in de categorie Ziekenhuizen:
1 Deventer Ziekenhuis, Deventer
2 Ziekenhuis St Jansdal, Harderwijk
3 Amphia Ziekenhuis locatie Molengracht, Breda
4 Ziekenhuis Rivierenland, Tiel
5 Maasziekenhuis Pantein, Beugen
6 Amphia Ziekenhuis locatie Langendijk, Breda
7 Slingeland Ziekenhuis, Doetinchem
8 Lievensberg ziekenhuis, Bergen op Zoom
9 Máxima Medisch Centrum, Veldhoven
10 St. Elisabeth Ziekenhuis, Tilburg

Gastvrijheidszorg met Sterren is een waarderingssysteem voor de kwaliteit van de gastvrijheidszorg in zorginstellingen. Het doel is de kwaliteit van leven van cliënten en patiënten te verbeteren door het stimuleren van goede gastvrijheidszorg. Het eerste exemplaar van de Sterrengids 2013, met alle 250 zorgaanbieders die dit jaar meededen met Gastvrijheidszorg met Sterren, wordt vanmiddag tijdens het congres uitgereikt aan Kees van der Burg, directeur Langdurige Zorg van het ministerie van VWS. De Sterrengids 2013 is hier te bestellen.

Volg ons op Twitter: @zorgmetsterren en gebruik #zorgmetsterren.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels