nieuws

Sterrentip nr 4: Padua Tilburg

zorg met sterren

Wees niet bang om fouten te maken, doe gewoon als het om gastvrijheid gaat. Deze tip geeft Kees Theeuwes, directeur van woonzorgcentrum Padua in Tilburg. Zaken stranden volgens Theeuwes vaak omdat er te veel afspraken worden gemaakt. “Draaiboeken en protocollen, het zijn allemaal drempels.” Hij geeft een voorbeeld. “Buurtbewoners laten reserveren als ze in het restaurant […]

Sterrentip nr 4: Padua Tilburg

Wees niet bang om fouten te maken, doe gewoon als het om gastvrijheid gaat. Deze tip geeft Kees Theeuwes, directeur van woonzorgcentrum Padua in Tilburg.

Zaken stranden volgens Theeuwes vaak omdat er te veel afspraken worden gemaakt. “Draaiboeken en protocollen, het zijn allemaal drempels.” Hij geeft een voorbeeld. “Buurtbewoners laten reserveren als ze in het restaurant willen eten want: ‘als ze nu met twintig man tegelijk binnenkomen?’ Dat is aan de voorkant de boel dichttimmeren en het is ook beren op de weg zien. Want de kans dat er zo’n grote groep komt eten, is heel klein. En dan nog, het mag gerust een keer fout gaan.”

Theeuwes vertelt over een eigen fout. “In het begin was ons restaurant iedere avond open. Dat is een faliekante mislukking geworden, er zaten vier of vijf bewoners. Dat kunnen we natuurlijk niet betalen, dus zijn we er na een aantal maanden mee gestopt. Maar je moet het wel proberen. Nu beginnen we mondjesmaat weer met diners op de vrijdagavond. Dit jaar gaan we tachtig procent van onze producten vers koken. Nu is dat zo’n dertig procent. Je moet denken in mogelijkheden, desnoods tegen de stroom in.”

Padua sleepte tweemaal (in 2009 en in 2012) de Gastvrijheidszorg Award in de wacht.

Lees ook de andere sterrentips

Emergis

Opella

Deventer Ziekenhuis

gms banner partners 2014480x42

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels