nieuws

Sterrentip nr.7: Judith Leysterhof

zorg met sterren

Maak van gastvrijheid een centraal thema in sollicitatiegesprekken met toekomstige medewerkers. Deze tip geeft Piety Nijhoff, teamleider zorg van Rivas-locatie Judith Leysterhof (kleinschalig wonen) in Hardinxveld-Giessendam. Sollicitanten lopen een dag mee in Judith Leysterhof om te kijken of het werk op een kleinschalige woongroep iets voor ze is. “De medewerkers zijn te gast bij de […]

Sterrentip nr.7: Judith Leysterhof

Maak van gastvrijheid een centraal thema in sollicitatiegesprekken met toekomstige medewerkers. Deze tip geeft Piety Nijhoff, teamleider zorg van Rivas-locatie Judith Leysterhof (kleinschalig wonen) in Hardinxveld-Giessendam.

Sollicitanten lopen een dag mee in Judith Leysterhof om te kijken of het werk op een kleinschalige woongroep iets voor ze is. “De medewerkers zijn te gast bij de bewoners. Zij wonen hier. Het is hun huis”, aldus Nijhoff.

Hart

Omdat medewerkers plezier hebben in hun werk, kent de Rivas-locatie een laag ziekteverzuim, zegt Nijhoff. “Daardoor wordt er ook geen werkdruk gevoeld. De medewerkers vinden het fijn om er voor de bewoners te zijn, hen professionele zorg en een prettige dag te bezorgen. Zij werken vanuit hun hart maar ook vanuit hun kracht doordat hun talenten aangeboord worden en ze waardering ontvangen.”

Rust

Inmiddels geldt Judith Leysterhof als een voorbeeld voor andere Rivas-locaties. “Waar ze het meest van opkijken? Dat is toch wel de rust en de tevredenheid.”
In 2012 won de Rivas-locatie Judith Leysterhof in Hardinxveld-Giessendam de eerste aanmoedigingsprijs kleinschalige woonvormen. Vorig jaar legde Judith Leysterhof beslag op de Gastvrijheidszorg Award in de categorie Kleinschalig Wonen.

Lees ook de andere sterrentips

Emergis

Opella

Deventer Ziekenhuis

Padua Tilburg

Maasziekenhuis Pantein

Emergis

 

gms banner partners 2014480x42

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels