nieuws

Sterrentip nr 10: met waardering een stapje extra

zorg met sterren

Wanneer medewerkers waardering en eigen verantwoordelijkheid krijgen, zijn ze bereid dat stapje extra te zetten. Zo luidt de tip van Marrie Cornelisse, teamleider bij Rivas-locatie de Waalburcht. Cornelisse is blij met de betrokkenheid en de bereidheid van medewerkers om elkaar te helpen als er op een afdeling even extra handen nodig zijn. “Op een gegeven […]

Sterrentip nr 10: met waardering een stapje extra

Wanneer medewerkers waardering en eigen verantwoordelijkheid krijgen, zijn ze bereid dat stapje extra te zetten. Zo luidt de tip van Marrie Cornelisse, teamleider bij Rivas-locatie de Waalburcht.

Cornelisse is blij met de betrokkenheid en de bereidheid van medewerkers om elkaar te helpen als er op een afdeling even extra handen nodig zijn. “Op een gegeven moment valt alles op zijn plaats. Iedereen gaat er dan ook voor. Medewerkers zien dat er iets met hun ideeën wordt gedaan.”

Harinkje

Door het geven van die waardering en van eigen verantwoordelijkheid, zijn medewerkers bereid om dat belangrijke extra stapje te zetten, weet Cornelisse. “Zoals even in het winkelcentrum een harinkje halen voor een bewoner. Een fijne club mensen bij elkaar, dat maakt het huis sterk.”

Eilandjes

Gastvrijheid bij de Waalburcht is beleid van bovenaf, benadrukt Cornelisse. “Mede daardoor werkt het heel goed. De Waalburcht is afgestapt van de destijds heersende eilandjesstructuur omdat het werk met elkaar moet worden gedaan.”

Het is voor De Waalburcht, de winnaar in de categorie Verpleging & Verzorging 2013, een lange weg geweest; in vijf jaar ging de locatie van nul naar vijf sterren.

Lees ook de andere sterrentips

Emergis

Opella

Deventer Ziekenhuis

Padua Tilburg

Maasziekenhuis Pantein

Emergis

Judith Leysterhof

Zorgcentrum Beek & Bos

Landgoed de Grote Beek

gms sponsors

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels