nieuws

Sterrentip nr 8: ‘Sta stil bij gastvrijheid’

zorg met sterren

Sta er bij stil dat je gastvrij bent en draag dat ook uit, zo tipt Nettie Ramaekers, facilitair manager bij zorgcentrum Beek & Bos in Heythuysen. Ze weet nog goed wat een belangrijk verbeterpunt was na de audit voor Gastvrijheidszorg met Sterren in 2010: niet te bescheiden zijn. “Voor ons is gastvrijheid zo’n vanzelfsprekendheid, dat […]

Sterrentip nr 8: ‘Sta stil bij gastvrijheid’

Sta er bij stil dat je gastvrij bent en draag dat ook uit, zo tipt Nettie Ramaekers, facilitair manager bij zorgcentrum Beek & Bos in Heythuysen.

Ze weet nog goed wat een belangrijk verbeterpunt was na de audit voor Gastvrijheidszorg met Sterren in 2010: niet te bescheiden zijn. “Voor ons is gastvrijheid zo’n vanzelfsprekendheid, dat we er niet bij stilstaan. We vieren alle speciale momenten in het leven. Er is een koekje bij elk kopje koffie en op zondag vlaai, zoals we dat in Limburg gewend zijn”, aldus Ramaekers.

Keuzes

De maaltijden bij Beek & Bos zijn vers en veelal uit de regio. Het welzijn van onze bewoners krijgt veel aandacht, vertelt de facilitair manager: “Onze medewerkers, álle medewerkers, weten wat een gastvrije bejegening is. Maar we vinden dat het er gewoon bij hoort. We maken duidelijke keuzes en één keuze is voor gastvrijheid. Daar maken we geld voor vrij.”

Trots

Bij het laatste interne tevredenheidsonderzoek gaven de bewoners Beek & Bos het cijfer 8,9 en zelfs een 9,1 bij kleinschalig wonen. “Hieruit blijkt dat we goed bezig zijn. We maken dat zichtbaar in de plaatselijke krant en op de site. Want we zijn er trots op”, aldus Ramaekers. “En na enige aarzeling hebben we het op de thuiszorgauto’s laten zetten: onze cliënten geven ons een 9.”

Beek & Bos deed in 2010 voor het eerst mee met Gastvrijheidszorg met Sterren. Een mooie vijfde plaats leverde dat op. Vorig jaar won het zorgcentrum de Aanmoedigingsprijs Langdurende zorg inclusief kleinschalig wonen.

Lees ook de andere sterrentips

Emergis

Opella

Deventer Ziekenhuis

Padua Tilburg

Maasziekenhuis Pantein

Emergis

Judith Leysterhof

gms banner partners 2014480x42

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels