nieuws

Sterrentip nr 9: Check hoe snel de telefoon wordt opgenomen

zorg met sterren

Bel af en toe alle afdelingen om te kijken hoe snel ze de telefoon opnemen. Het is de sterrentip van Ad van Oostrum van de raad van bestuur van GGZ-instelling Landgoed de Grote Beek in Eindhoven. Gastvrijheid is een blijvend proces, waar je altijd mee bezig blijft, weet Van Oostrum. “Je moet steeds weer zoeken […]

Sterrentip nr 9: Check hoe snel de telefoon wordt opgenomen

Bel af en toe alle afdelingen om te kijken hoe snel ze de telefoon opnemen. Het is de sterrentip van Ad van Oostrum van de raad van bestuur van GGZ-instelling Landgoed de Grote Beek in Eindhoven.

Gastvrijheid is een blijvend proces, waar je altijd mee bezig blijft, weet Van Oostrum. “Je moet steeds weer zoeken naar vernieuwingen, mensen scherp houden. Zo belt een van onze medewerkers regelmatig alle afdelingen om te checken hoe snel de telefoon wordt opgenomen. Medewerkers worden erop aangesproken als ze slecht bereikbaar zijn. De telefoon maar laten rinkelen, dat is niet gastvrij.”

Goede weg

Een simpele tip, maar alles bij elkaar genomen zit Landgoed De Grote Beek op de goede weg. Drie achtereenvolgende jaren heeft de hoofdlocatie van GGzE (Geestelijke Gezondheidszorg Eindhoven en De Kempen) meegedaan aan Gastvrijheidszorg met Sterren, met een vierde, een tweede en een derde plaats als resultaat.

Open

Dit jaar viert Landgoed De Grote Beek het 95-jarig bestaan. Het krankzinnigengesticht van weleer heeft zich ontwikkeld tot een gastvrije, open organisatie voor mensen met psychiatrische problemen.

Lees ook de andere sterrentips

Emergis

Opella

Deventer Ziekenhuis

Padua Tilburg

Maasziekenhuis Pantein

Emergis

Judith Leysterhof

Zorgcentrum Beek & Bos

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels