nieuws

De nieuwe Gastvrijheidszorg Awards zijn klaar!

zorg met sterren

Een primeur voor de winnaars van de Gastvrijheidszorg Awards dit jaar: ze mogen op het podium een nieuwe award omhoog houden. De sculpturen zijn ontworpen door kunstenares Romee Kanis. Kanis is gespecialiseerd in figuratieve bronzen beelden. Voor het ontwerp nam ze het logo van Gastvrijheidszorg met Sterren als uitgangspunt. “Dat heb ik samen met de […]

De nieuwe Gastvrijheidszorg Awards zijn klaar!

Een primeur voor de winnaars van de Gastvrijheidszorg Awards dit jaar: ze mogen op het podium een nieuwe award omhoog houden. De sculpturen zijn ontworpen door kunstenares Romee Kanis.

Kanis is gespecialiseerd in figuratieve bronzen beelden. Voor het ontwerp nam ze het logo van Gastvrijheidszorg met Sterren als uitgangspunt. “Dat heb ik samen met de organisatie besloten. Ik ben erg blij met het resultaat.”

Inschrijven voor het congres kan nog! (via lindavaniwaarden@vakmedianet.nl)

Gevoel

Er viel Kanis iets op in het logo, waardoor ze al snel de connectie met de zorgsector zag. “Het zijn allemaal linkerhanden. Een linkerhand is voor mij een gevende hand. De linkerhand heeft te maken met het gevoel, de ziel en de creativiteit. Dat past uitstekend bij de zorg en al die mensen die hun uiterste best doen.”

 

 

award2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ster

De handen, iets gebogen, zijn gemaakt van brons en rusten op een sokkel van Belgisch hardsteen. De glazen ster in het midden was een experiment voor Kanis. “Ik was benieuwd hoe dat eruit zou zien. Het glas is niet doorschijnend maar wit, omdat het gezandstraald is. Daardoor licht de ster helemaal op.”

Romee Kanis heeft ook een bronzen duim gemaakt, die voor het eerst als PublieksAward Gastvrijheidszorg wordt uitgereikt tijdens het Nationaal Congres Gastvrijheidszorg, op 12 juni in het Beatrix Theater in Utrecht.

Kijk hier voor het volledige programma.

 

publieksprijs (1)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

romeekanis

 

 

 

 

 

 

partnerbalk gms

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels