nieuws

Kunst Archipel wint publieksprijs

zorg met sterren

Archipel van Zorggroep Almere heeft de eerste publieksprijs gewonnen van Gastvrijheidszorg met Sterren. Het zorgcentrum kreeg de prijs omdat de meerderheid van de deelnemers aan het Nationaal Congres Gastvrijheidszorg 2014 van mening is dat de zorgkunstenaar die het in dienst heeft het mooiste en meest originele initiatief voor zorgverlening is. Zorgkunstenaar Archipel heeft kunst verweven […]

Kunst Archipel wint publieksprijs

Archipel van Zorggroep Almere heeft de eerste publieksprijs gewonnen van Gastvrijheidszorg met Sterren. Het zorgcentrum kreeg de prijs omdat de meerderheid van de deelnemers aan het Nationaal Congres Gastvrijheidszorg 2014 van mening is dat de zorgkunstenaar die het in dienst heeft het mooiste en meest originele initiatief voor zorgverlening is.

Zorgkunstenaar

Archipel heeft kunst verweven in de zorgverlening aan dementerenden. De zorgkunstenaar maakt onder meer artistieke foto’s van bewoners en ondersteunt hen bij het maken van schilderijen. In het hele huis hangen verder gedichten.

Voor het eerst

Dit jaar is op het Nationaal Congres Gastvrijheidszorg voor het eerst een publieksprijs uitgereikt. Deelnemers aan het congres konden met behulp van speciale stemkastjes stemmen op de zorginstelling die het mooiste en meest originele initiatief voor zorgverlening heeft bedacht. Behalve winnaar Archipel waren ook VGGNet van GGNet in Warnsveld en het Zaans Medisch Centrum genomineerd.

Comfortroom

VGGNet werd genomineerd vanwege het bijzondere gevoel dat het cliënten weet te geven. Bewoners geven aan dat ze in hun leven al heel wat met zorg te maken hadden gehad, maar dat ze zich hier pas voor het eerst als mens waardig voelen. De GGZ-instelling heeft een heerlijke comfortroom, waar cliënten veel gebruik van maken om hun onrust weer een beetje onder controle te krijgen.

Karton

Zaans Medisch Centrum werd genomineerd vanwege een uniek project. Het ziekenhuis heeft ten behoeve van de nieuwbouw alle afdelingen op een schaal van 1:1 nagebouwd in karton in een grote evenemententent naast het ziekenhuis, zodat medewerkers en patiënten kunnen meebeslissen in wat wel en wat niet werkt in de toekomstige setting.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels