nieuws

Staatssecretaris: ‘Gastvrijheidszorg met Sterren steeds belangrijker’

zorg met sterren

Gastvrijheidszorg met Sterren is de afgelopen jaren uitgegroeid tot belangrijk kwaliteitsinstrument. Dat zei staatssecretaris Martin van Rijn op het Nationaal Congres Gastvrijheidszorg. “De omvang van het project neemt ieder jaar toe en dat blijkt ook uit nieuwe initiatieven als de Publieksprijs. Gastvrijheid wordt steeds belangrijker in de zorg”, aldus Van Rijn. TRENDS Naast het toenemend […]

Staatssecretaris: ‘Gastvrijheidszorg met Sterren steeds belangrijker’

Gastvrijheidszorg met Sterren is de afgelopen jaren uitgegroeid tot belangrijk kwaliteitsinstrument. Dat zei staatssecretaris Martin van Rijn op het Nationaal Congres Gastvrijheidszorg.

“De omvang van het project neemt ieder jaar toe en dat blijkt ook uit nieuwe initiatieven als de Publieksprijs. Gastvrijheid wordt steeds belangrijker in de zorg”, aldus Van Rijn.

TRENDS

Naast het toenemend belang van gastvrijheid benoemde Van Rijn nog een aantal andere trends in de zorg. “Zorginstellingen focussen zich steeds meer op duurzaamheid: er is aandacht voor vergeten groenten, er wordt meer met streekproducten gewerkt en koks gaan terug naar de oer-hollandse maaltijd. Daarnaast is de functie van de zorginstelling in de wijk steeds belangrijker. Mensen die in de buurt wonen, gaan ook meer gebruik maken van de faciliteiten van de zorginstelling.”

Lees ook: Staatssecretaris Martin van Rijn ontvangt eerste exemplaar Sterrengids

STERRENSLAG

De staatssecretaris feliciteerde alle deelnemende instellingen. “Ik hoop dat u ook volgend jaar weer een sterrenslag kunt maken. Het is een goede prestatie om op deze manier na te denken over gastvrijheid. U levert een goede bijdrage aan de toekomst van de zorg in Nederland.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels