nieuws

Staatssecretaris Martin van Rijn ontvangt eerste exemplaar Sterrengids

zorg met sterren

Het eerste exemplaar van de Sterrengids 2014 is in ontvangst genomen door staatssecretaris Martin van Rijn. In zijn toespraak roemde hij Gastvrijheidszorg met Sterren als een uitstekend kwaliteitsinstrument voor het stimuleren van de gastvrijheid in zorginstellingen. “Gastvrijheidszorg met Sterren is de afgelopen jaren uitgegroeid tot belangrijk kwaliteitsinstrument”, aldus de staatssecretaris. “De omvang van het project […]

Staatssecretaris Martin van Rijn ontvangt eerste exemplaar Sterrengids

Het eerste exemplaar van de Sterrengids 2014 is in ontvangst genomen door staatssecretaris Martin van Rijn. In zijn toespraak roemde hij Gastvrijheidszorg met Sterren als een uitstekend kwaliteitsinstrument voor het stimuleren van de gastvrijheid in zorginstellingen.

“Gastvrijheidszorg met Sterren is de afgelopen jaren uitgegroeid tot belangrijk kwaliteitsinstrument”, aldus de staatssecretaris. “De omvang van het project neemt nog steeds toe en dat blijkt ook uit nieuwe initiatieven als de Publieksprijs. Gastvrijheid wordt steeds belangrijker in de zorg.”

Trends

Naast het toenemend belang van gastvrijheid benoemde Van Rijn nog een aantal andere trends in de zorg. “Zorginstellingen focussen zich steeds meer op duurzaamheid: er is aandacht voor vergeten groenten, er wordt meer met streekproducten gewerkt en koks gaan terug naar de oer-hollandse maaltijd. Daarnaast is de functie van de zorginstelling in de wijk steeds belangrijker. Mensen die in de buurt wonen, gaan ook meer gebruik maken van de faciliteiten van de zorginstelling.”

Sterrenslag

De staatssecretaris feliciteerde alle deelnemende instellingen. “Ik hoop dat u ook volgend jaar weer een sterrenslag kunt maken. Het is een goede prestatie om op deze manier na te denken over gastvrijheid. U levert een goede bijdrage aan de toekomst van de zorg in Nederland.”

Na zijn toespraak ontving de staatssecretaris het eerste exemplaar van de Sterrengids 2014 uit handen van Jeannet Bakker, projectmanager van Gastvrijheidszorg met Sterren.

Bestellen

De Sterrengids heeft dit jaar een nieuwe indeling en is weer terug naar het vertrouwde A4-formaat. U kunt de Sterrengids Gastvrijheidszorg 2014 aanschaffen voor 37,50 euro, exclusief verzendkosten. Leden van het LOC, abonnees van Gastvrije Zorg en Zorginstellingen en leden van het Koksgilde die werkzaam zijn in de zorg betalen 18,75 euro. De gids wordt na 12 juni verzonden.

Klik hier om de Sterrengids 2014 te bestellen. 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels