nieuws

‘Transformatie in de zorg zet ons op scherp’

zorg met sterren

De actuele transformatie in de ouderenzorg zet de zorgsector op scherp als het gaat om gastvrijheid. Dat zei prof. dr. Jos Schols, hoogleraar Verpleeghuisgeneeskunde aan de Universiteit Maastricht, tijdens het Nationaal Congres Gastvrijheidszorg 2014 in Utrecht. “Er zijn heel veel zorgen over de verdwijning van verzorgingshuizen, vooral die instellingen die zo mooi gestalte geven aan […]

‘Transformatie in de zorg zet ons op scherp’

De actuele transformatie in de ouderenzorg zet de zorgsector op scherp als het gaat om gastvrijheid. Dat zei prof. dr. Jos Schols, hoogleraar Verpleeghuisgeneeskunde aan de Universiteit Maastricht, tijdens het Nationaal Congres Gastvrijheidszorg 2014 in Utrecht.

“Er zijn heel veel zorgen over de verdwijning van verzorgingshuizen, vooral die instellingen die zo mooi gestalte geven aan de wijkfunctie.” zei Schols, die groot applaus uit de zaal ontving toen hij zijn samenvatting van het beleid van het huidige kabinet op het grote scherm liet zien: ‘Kwetsbare burgers verliezen hun zzp en moeten zelf zzp’er worden om hun zorgproblemen op te lossen.’ “Verdwijnt die ondersteunende gastvrijheid niet als er zo veel van die gebouwen met een wijkfunctie gaan sluiten? Dat kun je je terecht afvragen.”

Lees ook: ‘Ondernemen in de zorg heeft toekomst’

Het is volgens Schols belangrijk om in gesprek te blijven ‘over het realiseren van duurzame gastvrijheidszorg 2.0′. “Ook voor professionals moet aandacht zijn, want er komt een schaarste aan.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels