nieuws

Beste zorgmensen, kijk eens naar het bedrijfsleven

zorg met sterren

Bij zorgcentrum Holdert in Emmen, winnaar van de Gastvrijheidszorg Award in de categorie Verpleging & Verzorging, zitten in de cliëntenraad een aantal mensen uit het bedrijfsleven. En daar zijn ze héél blij mee.

Beste zorgmensen, kijk eens naar het bedrijfsleven

“In de raad zitten leden die uit het bedrijfsleven komen en veel nuttige tips geven”, zegt Saskia Schnoing Meppelink, unitmanager facilitair van Holdert. “We kunnen veel leren van het besluitvormingsproces in het bedrijfsleven. Daar wordt een eenmaal genomen besluit gewoon uitgevoerd, in de zorg wordt het vaak nog een keertje ter discussie gesteld.”

Cultuuromslag

Dat was volgens Schnoing Meppelink ook wel een cultuuromslag, ‘dat we de medewerkers moesten leren dat meedenken prima is, maar dat we na de besluitvorming aan het werk gaan’. Holdert gaat de komende tijd geld vrijmaken voor innovatieve ontwikkelingen, zoals ondersteunende technologie voor de bewoner. “We werken nu inpandig met sensoren maar willen dat graag uitbreiden, zodat bewoners ook buiten zo min mogelijk worden beperkt in hun vrijheid. Gastvrijheid is tenslotte ook meer bewegingsvrijheid bieden.”

Workshop

Tijdens de workshopdag Gastvrijheidszorg in de praktijk op 14 oktober in de Reehorst in Ede gaat Saskia Schnoing Meppelink samen met Gerry Hoff, account manager voeding Leveste Care, onder de titel ‘Burgerkracht de toekomst van een woonwijkcentrum’ dieper in op het mens onder de mensen blijven. Vanuit hun dagelijkse praktijk vertellen zij u hun ervaringen met betrekking tot beleid, gastvrije houding, faciliteiten, eten & drinken en ambiance en welke rol burgerkracht daar bij speelt. Schrijf u nu in!

Lees ook ‘Gastvrijheidstip: kijk eens naar de horeca’

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels