nieuws

Gastvrijheidstip: kijk naar de horeca

zorg met sterren

De kans om te leren van collega’s is een groot pluspunt van Gastvrijheidszorg met Sterren. Maar wat kan de zorg eigenlijk leren van andere sectoren, zoals de horeca?

Gastvrijheidstip: kijk naar de horeca

Om te beginnen meten wat gastvrijheid eigenlijk oplevert. Neem IBIS Amsterdam. Dit hotel heeft diverse tools om te meten hoe tevreden de gasten zijn, vertelt general manager Erwin van der Graaf. “Zo hebben we de Guest Satisfaction Survey (GSS), een enquête met vragen over de diverse pijlers van het verblijf.”

Meer weten over gastvrijheid in de praktijk? Kijk hier

Reviews

Van der Graaf: “Maar we laten ook mystery checks plaatsvinden. Verder organiseren individuele hotels ook wel rondetafelsessies met hun belangrijkste klanten.”Het merendeel van de hotelgasten leest eerst reviews voordat een hotel wordt geboekt. “Vanzelfsprekend monitoren wij dagelijks wat er over onze hotels geschreven wordt op reviewsites zoals Tripadvisor en op social media.”

Tendens

Aan de hand van de resultaten van de Guest Satisfaction Survey kan het hotel uit de gemaakte opmerkingen opmaken of het om incidentele opmerkingen gaat of om terugkerende opmerkingen. “Aan de hand van de evolutie van de opmerkingen, de aantallen opmerkingen, maar ook de scores kun je een tendens bepalen en besluiten tot investeringen die de gastvrijheid verhogen.”

Goede ideeën voor de zorgsector? Wellicht. Lees het hele verhaal over gastvrijheidslessen van horecaprofessionals in de juni-editie van Gastvrije Zorg.

Gastvrijheidszorg met Sterren wordt mede mogelijk gemaakt door:

partners-600

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels