nieuws

Gastvrijheidszorg Award-winnaar is er nog lang niet

zorg met sterren

Ziekenhuis Bernhoven in Uden ging er dit jaar in de categorie ziekenhuizen vandoor met de felbegeerde Gastvrijheidszorg Award. Maar het ziekenhuis staat volgens eigen zeggen pas aan het begin van de ultieme vorm van gastvrijheid.

Gastvrijheidszorg Award-winnaar is er nog lang niet

“We willen de transformatie maken naar mensgerichtheid”, zegt Marion van Zoom, manager facilitair bedrijf van Bernhoven.

Het volledige budget dat Bernhoven dit jaar te besteden heeft aan gastvrijheid, gaat daar aan op. Het ziekenhuis heeft een intensieve training opgezet. Van Zoom: “Dit jaar worden zo’n vierhonderd mensen getraind.” Van directie, management, medisch specialisten tot teamleiders en mensen op de werkvloer.

Wat is gastvrijheid volgens uw collega’s? Kom 14 oktober naar de Reehorst in Ede. 

Belangrijke steekwoorden in dit proces zijn volgens Van Zoom ‘commitment’ en ‘alignment’. “Iedereen moet zich verbinden en conformeren aan onze normen en waarden. Het bewust worden van het belang van gastvrijheid geldt immers voor de gehele organisatie.”

Zij gaat de uitdaging aan. U ook?

Tijdens de workshopdag Gastvrijheidszorg in de praktijk op 14 oktober in de Reehorst in Ede geeft Marion van Zoom onder de titel Van buiten naar binnen een inspirerende masterclass over de weg van Bernhoven naar gastvrijheid.
Schrijf u hier in om daar bij te zijn.

 

Gastvrijheidszorg met Sterren wordt mede mogelijk gemaakt door:

partners-600

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels