nieuws

Gastvrijheidszorg met Sterren zet stappen in audits en monitoring

zorg met sterren

Gastvrijheidszorg met Sterren zet nieuwe stappen rond de audits bij zorginstellingen. Zo komen er online audits voor medewerkers en cliënten, is er behalve een aangekondigd bezoek
ook een onaangekondigd auditeursbezoek en krijgen deelnemers een eigen webpagina waarop resultaten realtime worden weergegeven.

Gastvrijheidszorg met Sterren zet stappen in audits en monitoring

Ook in 2016 kunnen ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen en GGZ-instellingen de gastvrijheidszorg naar een hoger niveau tillen door deelname aan Gastvrijheidszorg met Sterren, een initiatief van LOC Zeggenschap in zorg, Koksgilde en Vakmedianet.

Complete zorgaudit

Deelname aan dit waarderingsinstrument omvat komend jaar vier online audits van management, cliëntenraad, medewerkers, vrijwilligers, cliënten en familieleden. Nieuw in 2016 zijn de korte online audits van medewerkers en van cliënten en/of familieleden.

Ook nieuw is dat er niet één maar twee audits op de zorglocatie plaatsvinden. Twee verschillende auditeurs bezoeken de zorginstelling, de ene keer onaangekondigd en de andere keer wel aangekondigd. Verder is er tijdens het gehele jaar van deelname, met uitzondering van de periode dat de audits plaatsvinden, toegang tot de eigen webpagina.

Dashboard

Op die pagina krijgen deelnemers per locatie inzage in de ervaring van gastvrijheidszorg door management, cliëntenraad, medewerkers, cliënten, familieleden, vrijwilligers en twee onafhankelijke en professionele auditeurs. Online inzichtelijk, op één dashboard, altijd realtime weergegeven.​

Sterren

Op basis van de bevindingen krijgen locaties bovendien een Sterren-waardering voor onderdelen als eten &
drinken, faciliteiten, ambiance en beleid. De uitslagen worden 9 juni 2016 bekendgemaakt bij de uitreiking van de Sterren, in de Sterrengids en op de website van Gastvrijheidszorg met Sterren.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels