nieuws

‘Met kennis van geluk haal je veel meer uit medewerkers’

zorg met sterren

Weet u wat uw medewerkers gelukkig maakt? Niet alleen tijdens het werk, maar ook daarbuiten? Dat is namelijk van groot belang voor de productiviteit.

‘Met kennis van geluk haal je veel meer uit medewerkers’

Dat zegt Patrick van Hees, auteur van De Geluksprofessor (2011) en De Geluksoma (2015), in de eerstvolgende editie van Gastvrije Zorg.

Potentie

Volgens Van Hees is het belangrijk dat iedereen zijn gelukspotentieel benut. “Iedereen heeft de potentie om gelukkig te zijn. Het verschil in geluk tussen Nederlanders wordt verklaard door een aantal factoren: 10 procent is toeval, 15 procent ligt aan omstandigheden en de rest wordt bepaald door levensvaardigheden. Dus je hebt niet alles in de hand, maar je bent ook niet machteloos.”

Van Hees praat in zijn sessies over DOM, de drie wegwijzers naar een gelukkig leven. “Met Doelen heb je iets om naar uit te kijken, Oplaadpunten zorgen ervoor dat je voldoende energie hebt en als laatste is het belangrijk om altijd in verbinding te staan met Mensen.”

Productiever

Waarom is deze kennis relevant in het ziekenhuis? Van Hees: “Omdat je daarmee veel meer uit je mensen kunt halen. Als je medewerkers hierin traint, ook de portier en de kok, gaan ze beter in hun vel zitten, worden ze productiever, socialer, creatiever en zijn ze minder vaak ziek.”

Patrick van Hees is een van de sprekers tijdens de workshopdag Gastvrijheidszorg in de Praktijk. Kijk voor meer informatie op Bestpractice.zorgmetsterren.nl en op Patrickvanhees.com.

Gastvrijheidszorg in de Praktijk vindt plaats op 20 oktober in de Reehorst in Ede en wordt georganiseerd door LOC, Koksgilde en Vakmedianet. Naast de workshops kunnen deelnemers luisteren naar inspirerende keynote-sprekers.

Klik hier om u direct in te schrijven.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels