nieuws

10 jaar Gastvrijheidszorg: alles over de sterren

zorg met sterren

Het Nationaal Congres Gastvrijheidszorg vindt dit jaar voor de tiende keer plaats. Maar hoe werkt Gastvrijheidszorg met Sterren eigenlijk en wat is de bedoeling ervan? Tien feiten op een rij.

10 jaar Gastvrijheidszorg: alles over de sterren

1 Wat?

Gastvrijheidszorg met Sterren is een waarderingssysteem om de gastvrijheidszorg in zorginstellingen te meten.

2 Waarom?

Het streven is management en medewerkers inzicht te geven in hun gastvrijheidsbeleid om de kwaliteit van leven en het welzijn van patiënten en cliënten te verbeteren.

3 Hoe?

Deelnemers krijgen na het invullen van uitgebreide vragenlijsten – zowel management als cliëntenraad – bezoek van twee onafhankelijke auditeurs die een audit op locatie uitvoeren. Daarnaast praten ze met cliënten en bezoekers, eten lunch en maken en rondgang door de instelling.

4 En dan?

Aan de gegeven antwoorden worden punten toegekend, wat bepalend is voor de uiteindelijke score. Die wordt uitgedrukt op een schaal van één tot vijf sterren.

5 En de jury?

De jury bepaalt wie van de genomineerde deelnemers de winnaars zijn van de Gastvrijheidszorg Awards.

6 Waar?

De winnaars worden bekendgemaakt tijden het Nationaal Congres Gastvrijheidszorg, dat dit jaar plaatsvindt op 11 juni 2015 in het Beatrix Theater in Utrecht.

7 En daarna?

Alle aanwezigen krijgen na afloop de Sterrengids mee naar huis. De Sterrengids is een echt naslagwerk over gastvrijheid, met onder meer interviews en informatie over de winnaars en alle deelnemers. Verder worden in de Sterrengids de resultaten gepubliceerd van de audits.

Klik hier om de Sterrengids 2015 nu alvast te bestellen!

8 Wat zijn dit jaar de categorieën?

Ziekenhuizen, Verpleging & Verzorging en GGZ. Er is deze keer ook een aanmoedigingsprijs voor revalidatieoorden.

9 Wie zijn de genomineerden?

Die zijn hier te vinden.

10 Meer info?

Op de website van het Nationaal Congres Gastvrijheidszorg 2015 is meer informatie te vinden over het programma en de inschrijving.

 

GMS logobalk 2015

 

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels