nieuws

De winnaars van de Gastvrijheidszorg Awards 2015

zorg met sterren

Welke zorginstellingen mogen zich een jaar lang uitblinkers in gastvrijheid noemen? Dit zijn de winnaars van de Gastvrijheidszorg Awards 2015, zojuist bekend geworden op het Nationaal Congres Gastvrijheidszorg.

De winnaars van de Gastvrijheidszorg Awards 2015

Winnaars

Zorgcentrum Park Boswijk in Vught heeft in de categorie Verpleging & Verzorging de Gastvrijheidszorg Award 2015 gewonnen. Het Westfriesgasthuis in Hoorn is het ziekenhuis dat zich een jaar lang het meest gastvrije ziekenhuis van Nederland mag noemen. De award in de categorie GGZ is voor Akkerman in Terborg.

Sterren

Dit jaar deden 170 zorgaanbieders mee aan Gastvrijheidszorg met Sterren. De deelnemers zijn beoordeeld op gastvrijheid en afhankelijk van hun score hebben ze sterren toebedeeld gekregen. Zeven zorglocaties hebben de maximale score van vijf sterren behaald. Dat zijn het Westfriesgasthuis, Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis locatie St. Elisabeth (Tilburg), Albert Schweitzer ziekenhuis locatie Dordwijk (Dordrecht) en Ziekenhuis Gelderse Vallei (Ede). De zorgcentra Park Boswijk, Zandley (Drunen) en De Vijverhof (Assen) kregen eveneens vijf sterren. De Vijverhof en Gelderse Vallei behaalden ook vorig jaar al het maximale aantal sterren.

Waarderingssysteem

Gastvrijheidszorg met Sterren is een waarderingssysteem voor de kwaliteit van de gastvrijheidszorg. Het doel is de kwaliteit van leven van cliënten en patiënten te verbeteren door het stimuleren van goede gastvrijheidszorg.

Tien jaar Gastvrijheidszorg met Sterren

Gastvrijheidszorg met Sterren beleefde dit jaar zijn tiende editie. In de beginjaren 2004 en 2006 stond voeding centraal in het project. Inmiddels omvat gastvrijheid meer dan alleen gezond en lekker eten en genieten van een goede maaltijd in een prettige ambiance. Bejegening en dienstverlening aan bewoners en patiënten zijn steeds meer een graadmeter geworden van hoe gastvrij een zorglocatie daadwerkelijk is.

Initiatiefnemers

Initiatiefnemers van Gastvrijheidszorg met Sterren zijn LOC Zeggenschap in zorg (www.loc.nl), Koksgilde (www.koksgilde.nl) en B+B Vakmedianet, uitgever van onder meer de zorgbladen Boardroom ZORG (www.boardroomzorg.nl), Food Hospitality (www.food-hospitality.nl), Gastvrije Zorg (www.gastvrijezorg.nl) en ZorgInstellingen (www.zorginstellingen.nl). Het project is mede mogelijk gemaakt met steun van Unilever Food Solutions, Bidvest DeliXl, FrieslandCampina Foodservice, Hero, Iseco Benelux, OMC aromatherapy systems, temp-rite International en Zwanenberg Food Group.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels