nieuws

20 oktober: Gastvrijheidszorg in de Praktijk

zorg met sterren

Op 20 oktober vindt in Ede Gastvrijheidszorg in de Praktijk plaats. Een workshopprogramma waarin koplopers op het gebied van gastvrije zorg hun kennis en tips delen met collega’s uit ziekenhuizen, GGZ-instellingen of verpleeg- en verzorgingshuizen. Met bovendien enkele inspirerende sprekers staat het event garant voor een zeer leerzame dag.

20 oktober: Gastvrijheidszorg in de Praktijk

Collega’s informeren en inspireren collega’s. Dat is het recept van Gastvrijheidszorg in de Praktijk, dat wordt georganiseerd door LOC, Koksgilde en Vakmedianet. Gedurende de dag zijn er drie workshoprondes waarbij deelnemers per ronde een keuze kunnen maken uit zes sessies die specifiek zijn toegespitst op ziekenhuizen, GGZ en verzorging & verpleging.

Ziekenhuizen

Workshops voor deelnemers vanuit ziekenhuizen worden verzorgd door het Westfriesgasthuis (winnaar Gastvrijheidszorg Award 2015), St. Elisabeth Ziekenhuis (nr. 2 2015) en Ziekenhuis Bernhoven (winnaar 2014). Jan-Willem Nugteren spreekt bijvoorbeeld over de reis van gastvrijheid naar mensgerichtheid in Bernhoven. Als manager gastvrijheid heeft hij de opdracht de visie van Bernhoven ‘het meest mensgerichte ziekenhuis van Nederland in 2016’ vorm te geven en een programma te ontwikkelen waarmee deze visie werkelijkheid wordt.

GGZ

Workshops voor deelnemers vanuit de GGZ worden verzorgd door onder meer GGnet (nr. 1 en 2 2015) en GGZ Centraal-locatie Zon & Schild (nr. 3 2015). ‘Succes verzekerd!’ is de titel van de workshop die door de winnaars van GGnet wordt gegeven. Belangrijke onderwerpen die op het snijvlak van veiligheid versus gastvrijheid balanceren passeren de revue. Aan de workshopdeelnemers wordt gevraagd mee te denken over soms moeilijke beslissingen en mogelijke oplossingen. Vervolgens laten de sprekers zien hoe ze zelf deze situaties in de praktijk hebben opgelost.

Verpleging & Verzorging

Ook vanuit woonzorgcentra maken toppers op het gebied van gastvrije zorg hun opwachting tijdens Gastvrijheidszorg in de Praktijk. Winnaars en genomineerden van Gastvrijheidszorg met Sterren die een workshop verzorgen zijn Park Boswijk (Van Neynselgroep), Zandley (Schakelring), Padua (De Wever), De Boeg (Cordaan), Janshove (Thebe) en Ter Eyck (Sevagram). Zij nemen deelnemers mee in hun reis naar en visie op gastvrije zorg en geven concrete tips om de gastvrijheid binnen zorgorganisaties naar sterrenniveau te tillen.

Inspirerende sprekers

Behalve workshops in parallelsessies staan ook inspirerende sprekers op het programma. Nadat dagvoorzitter Jan-Jaap Schmitz, hospitality officer in Radboudumc, zijn visie geeft op gastvrijheid in de toekomst, gaat Coen Schelfhorst van OOK’s Hospitality & Leisure in op de vraag hoe je gastvrijheid in een zorgorganisatie écht tussen de oren krijgt. Hij deelt daarbij zijn ervaringen uit het recent afgesloten verandertraject rond gastvrijheid bij Savant Zorg.
Na de lunch gaat ‘Geluksprofessor’ Patrick van Hees in op het thema geluk. Wat is geluk nu eigenlijk en welke factoren bepalen of mensen zich, ook binnen de zorg, gelukkig voelen? De laatste plenaire spreker is John Hokkeling van Syndle, met een trendsessie over ontwikkelingen in de (gastvrije) zorg.

Klik hier voor meer informatie over Gastvrijheidszorg in de Praktijk of klik hier om u direct in te schrijven

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels