nieuws

Winnaar Bernhoven: ‘Maak met kleine dingen een groot verschil’

zorg met sterren

Het feit dat ziekenhuis Bernhoven streeft naar een prettig verblijf voor patiënten “en meer” maakt dat het ziekenhuis opnieuw de Gastvrijheidszorg Award heeft gewonnen. Het ziekenhuis in Uden ging er, net als in 2014 en 2016, met de winst vandoor in de categorie Ziekenhuizen.

Winnaar Bernhoven: ‘Maak met kleine dingen een groot verschil’

Robbert Godschalk, manager facilitaire services en hospitality bij Bernhoven, kan alleen maar spreken van trots, vertelt hij. “We zijn opnieuw winnaar. Hieruit blijkt dat wij geen kunstje doen, maar dat gastvrij handelen in ons DNA zit. En iedereen doet mee: van arts tot facilitair.”

‘Maak met de kleine dingen een groot verschil’

Wat zorgde ervoor om voor de derde keer te winnen? Godschalk denkt aan de ‘Carlos-momentjes’ die Jaap Bressers in zijn plenair moment op de Dag van de Gastvrijheid aanhaalde. “Die momentjes zijn eigenlijk kleine dingen die een groot verschil maken. Dikke pluim hoe hij dat uitlegde. Ik denk dat wij met die kleine dingen ook proberen een groot verschil te maken en dat hielp ons om opnieuw te winnen.”

‘Bij Bernhoven staat de mens centraal’

“Bij Bernhoven staat de mens centraal, niet zijn of haar ziekte. Van hoog tot laag worden er grote inspanningen geleverd om het de patiënt naar de zin te maken”, luidt de toelichting van de jury, die uit de genomineerden de winnaars heeft bepaald. “Het gastvrijheidsbeleid van Bernhoven is geborgd in zowel de structuur, de cultuur als de processen en behalve speerpunt vooral ook onderdeel van een hoger doel: zinnige en mensgerichte zorg voor de omgeving.”

Sterrengids

De winnaars, deelnemers, het juryrapport en de resultaten van alle audits zijn te vinden in de Sterrengids Gastvrijheidszorg 2017, waarvan het eerste exemplaar tijdens de Dag van de Gastvrijheid is uitgereikt aan ActiZ-directeur Wouter van Soest.

> Lees alles over de uitreiking, de winnaars en reacties in het Dossier Gastvrijheidszorg Awards

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels