nieuws

9 gastvrijheidstips van Park Boswijk

zorg met sterren

Gastvrijheidszorg met Sterren blikt graag terug op voorgaande jaren. Wat waren de lessen van toen? Zo verzorgt ze op 7 november – tijdens de Inspiratietour Kleinschalig wonen – een rondleiding op haar locatie en bekijkt of haar concept toekomstproof is. Nu alvast 9 tips voor gastvrijheid van Park Boswijk, winnaar in 2015.

9 gastvrijheidstips van Park Boswijk

Bij Park Boswijk vindt kleinschalig wonen in vijf verschillende leefsferen plaats. Hiermee is optimale persoonlijke aandacht voor de bewoners mogelijk. Angela van Hemert bespreekt tijdens de Inspiratietour Kleinschalig wonen de kansen en de uitdagingen die met leefsferen gepaard gaan, zoals de wachtlijsten, dienstroosters en financiering. En daarnaast de mogelijkheden die er liggen op het gebied van participatie van familie en vrijwilligers, het zoeken en ontdekken van talent binnen het team. Zijn de leefsferen toekomstproof?

9 gastvrijheidstips van Park Boswijk

  1. Gastvrijheid is geen aan te leren kunstje, het zit in de mensen
  2. Zeg niet: dat kan niet, maar zoek kansen
  3. Doe het samen, sta niet boven de medewerkers maar ernaast
  4. Benut elkaars talenten, luister naar elkaar, deel kennis
  5. Daag collega’s uit om het beste uit zichzelf te halen
  6. Laat bewoners stralen. Wees gul met complimenten.
  7. Stimuleer familieleden oom hun bezoeken actief in te vullen.
  8. Ga met bewoners zwemmen, wandelen, fietsen, dansen.
  9. Gastvrijheid zit ‘m in de kleine dingetjes, in momenten. Neem daar de tijd voor.

> Lees meer of schrijf in

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels