blog

Jaskers aantekeningen: Kees van der Westen

Geen categorie

Als ik u vertel dat de foto’s hieronder gemaakt zijn in New York, dan zou u mij niet direct in twijfel trekken. Toch? En wat als ik u vertel dat de foto’s in het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg zijn genomen? Zou u dat geloven? Wees eerlijk, dan slaat de twijfel toe. Toch is het zo.

Jaskers aantekeningen: Kees van der Westen

 

espressobar st elisabeth (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze ‘trendy’ koffiebar van DE (Douwe Egberts) bevindt zich op de begane grond van het ziekenhuis dat ernaar streeft het liefste ziekenhuis van Nederland te zijn. Ik kan niet bevestigen dat het St. Elisabeth het liefste ziekenhuis van Nederland is, maar ik kan wel stellen dat ze daar in Tilburg gaan voor kwaliteit en dat ze met de tijd meegaan.

espressobar st elisabeth

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik baseer me daarbij op de espressomachine. Het exemplaar dat u op de foto ziet, is een echte Kees van der Westen. Deze naam zegt u waarschijnlijk helemaal niets, maar mensen die goed in de koffie zitten, zullen bevestigen dat Kees van der Westen een grootheid is, dat hij bouwer is van misschien wel de beste espressomachines ter wereld. Hoe ik dat weet? Ik ben een liefhebber van koffie.

Hoe ver dat gaat? Nou, zo ver. Als ik ergens een cappuccino of espresso ga drinken, dan kijk ik eerst wat voor een espressomachine er in de desbetreffende uitspanning staat. Is het een Kees van der Westen, dan weet ik zeker dat ik een goed bakkie krijg. Zo niet, dan geen koffie voor mij. Nou, dat is niet helemaal waar. Waar een La Marzocco staat, ga ik ook naar binnen – Kees heeft in het verleden voor deze fabrikant ook machines gebouwd. Ik durf zelfs te stellen dat niet alleen de koffie dik in orde is waar een Kees van der Westen dienst doet, maar ook het niveau van de bediening en de kwaliteit van het eten. Eigenaren van horecazaken die voor een Kees van der Westen gaan, gaan te allen tijde op alle vlakken voor kwaliteit.

Ik had niet verwacht zo’n machine in een ziekenhuis tegen te komen. Dus mocht u een obsessie met koffie hebben en voor een behandeling naar een ziekenhuis moeten, dan weet u wat the place to be is.

Jasker Kamp, hoofdredacteur Gastvrije Zorg
jaskerkamp@vakmedianet.nl

Lees Jaskers aantekeningen en alles over gastvrijheid in de zorg iedere maand in Gastvrije Zorg.

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels