nieuws

Extra vitamine D voor ouderen

Geen categorie

De Gezondheidsraad heeft een nieuwe aanbeveling vastgesteld voor de inname van vitamine D. De huidige aanbevolen hoeveelheden extra vitamine D is voor bepaalde groepen, waaronder ouderen, te laag. Naast ouderen in zorginstellingen zijn er meer groepen die een extra risico lopen op een tekort aan vitamine D, namelijk zwangere vrouwen, gesluierde vrouwen en kinderen. De Gezondheidsraad beveelt voor deze risicogroepen het gebruik van supplementen aan.

Extra vitamine D voor ouderen

Volgens de Gezondheidsraad is het aan te bevelen om dagelijks een kwartier buiten te zijn omdat het daglicht de aanmaak van vitamine D bevordert. Mensen die te weinig buiten komen, zoals veel bewoners van verpleeg- en verzorgingshuizen, zouden dagelijks 20 microgram vitamine D extra moeten innemen.
Een goede inname van vitamine D is belangrijk voor de kwaliteit van de botten. Ook wordt het risico op andere aandoeningen beperkt, zoals hart- en vaatziekten, auto-immuunziekten, infectieziekten en diabetes type 2.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels