nieuws

Kookwedstrijden rondom vis op Zeeuwse Horeca Beurs

Geen categorie

Op de Zeeuwse Horeca Beurs, van 2 t/m 4 maart in de Zeelandhallen Goes, worden diverse kookwedstrijden rondom vis georganiseerd.

Kookwedstrijden rondom vis op Zeeuwse Horeca Beurs

De kookwedstrijden vinden op twee dagen plaats. De eerste dag strijden diverse scholen uit Nederland en België voor de Zilveren Mossel Trofee.
De teams moeten ter plekke een drie-gangen menu bereiden en serveren van vis, schaal- en schelpdieren. Het dessert is naar eigen keuze. Bij het menu dienen bijpassende wijnen worden uitgezocht door de gastheren/gastvrouwen. De tweede dag tonen de toprestaurants hun vaardigheden. De wedstrijd legt een verbinding tussen kookkunst en gastheerschap. Het team kok en gastheer/gastvrouw dat over beide onderdelen het beste presteert, wint de Zilveren Oester. De koks bereiden een vier-gangen menu voor acht personen met vis, schaal- en schelpdieren. Het dessert is naar eigen invulling. De gastheer/gastvrouw presenteert het gerecht met bijpassende wijnen en dient tevens een show/presentatietafel te maken.
Naast de kookwedstrijden wordt er een culinair plein ingericht met verschillende delicatessen. Op dit plein vinden verschillende proeverijen plaats.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels