nieuws

Patiënten geven Sint Franciscus Gasthuis een acht

Geen categorie

Ruim 95% van de ondervraagde patiënten van het Sint Franciscus Gasthuis kiest opnieuw voor datzelfde ziekenhuis. De patiënten geven het Rotterdamse ziekenhuis gemiddeld een dikke acht als rapportcijfer voor de totale behandeling.

Patiënten geven Sint Franciscus Gasthuis een acht

Dit blijkt uit het patiënttevredenheidsonderzoek dat het afgelopen jaar is gehouden op bijna alle poliklinieken en verpleegafdelingen van het Sint Franciscus Gasthuis. In totaal hebben ongeveer 4.300 patiënten meegedaan aan het onderzoek. Hierdoor heeft het ziekenhuis een goed beeld gekregen van de zorg zoals de patiënt deze ervaart.
De patiënten zijn over het algemeen het meest tevreden over de bejegening door artsen, verpleegkundigen en polikliniekmedewerkers. Ze vinden de medewerkers deskundig, respectvol en behulpzaam. Tijdens het onderzoek kwamen ook verbeterpunten naar boven. Patiënten zijn minder tevreden over onder andere de schoonmaak van de ruimtes, informatievoorziening (bijvoorbeeld tijdens de opname) en over de bezoektijden. Het Sint Franciscus Gasthuis gaat met deze verbeterpunten aan de slag. De komende tijd wordt het onderzoek voortgezet.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels