nieuws

Reddingsplan voor Restaurant van de Toekomst

Geen categorie

De grote contracten blijven achterwege. Een reddingsplan moet het Restaurant van de Toekomst een stevigere basis geven.

Reddingsplan voor Restaurant van de Toekomst

Het blad Resource van Wageningen UR meldt dat de inkomsten van het Restaurant van de Toekomst in het eerste jaar tegenvallen. In het project is bijna drie miljoen euro geïnvesteerd, grotendeels gefinancierd door Wageningen UR. Een reddingsplan, met gezonde voeding als centraal thema, moet de toekomst van het restaurant veilig stellen.
Dagelijks bezoeken zo’n 130 mensen – voornamelijk medewerkers – de big-brotherkantine op de Wageningse campus. De opstelling, de producten en de meubels wisselen per vier weken en twaalf camera’s leggen vast of dat van invloed is op het keuze- en eetgedrag.
Volgens Resource blijven de grote contracten van ondernemingen als Unilever, Danone en Campina achterwege en laten ook voedingcentra van de universiteit zelf het restaurant links liggen. Hoogleraar Frans Kok: ‘Het concept is niet sterk. Over het onderzoek is niet goed nagedacht. Er worden gigabytes aan data over keuzegedrag in de kantine opgeslagen, maar daaraan gaan geen goede researchvragen vooraf. Bovendien hadden we hier graag vanaf het begin bij betrokken willen worden. Dat is niet gebeurd. De managers van het restaurant meenden dat ze het wel wisten.’
Het restaurant is te ambitieus neergezet, vindt dr. Harold Bult, die als onderzoeker bij het project betrokken is geweest. Kijk naar het lijstje met doelstellingen. Daarop staan naast consumentenonderzoek ook psychofysica en zelfs neurologisch onderzoek.
De sectie Humane voeding van Frans Kok wordt mogelijk alsnog bij het Restaurant van de Toekomst betrokken.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels