nieuws

Samenwerking Wild kookwedstrijden

Geen categorie

Het Koksgilde en Wildplaza.com gaan tijdens de Horecava 2009 samen het Nationaal Kampioenschap Wild Koken organiseren. Jan Willem de Jong, voorzitter van Wildplaza.com en Paul Fagel, president van het Koksgilde, hebben daarvoor een samenwerkingsovereenkomst getekend.

Samenwerking Wild kookwedstrijden

Wildplaza.com is een samenwerkingsverband van een selecte groep wildhandelaren en NBPW, de belangenorganisatie van poeliers en wildhandelaren. Betrokkenen willen uitgebreide, open en laagdrempelige informatie verspreiden, onder meer via Wildplaza.com.

‘Door de samenwerking met het Koksgilde willen wij Wildplaza ook bij de professionele koks onder de aandacht brengen. Met wedstrijden kan dat volgens ons heel goed. Vandaar dat we samen met het Koksgilde de nieuwe wedstrijd Wild Koken hebben bedacht, aldus Jan Willem de Jong van Wildplaza.

Voor het Koksgilde is wild is een belangrijk jaarlijks terugkerend fenomeen op de menukaarten in de restaurants in Nederland. President Paul Fagel: ‘Op de site van Wildplaza.com is werkelijk alles te vinden over alle wildsoorten over de hele wereld. Voor elke kok een must om daar productkennis op te doen. De bedoeling is in deze site ook een speciale rubriek te maken voor professionele koks en daar werkt het Koksgilde uiteraard graag aan mee.’ Dé topkok op wildgebied, Theus de Kok, zit in de jury van de NK Wild Koken.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels