nieuws

Belevenispad

Geen categorie

Het zintuigen- en belevenispad rondom het woonzorgcentrum maakt het makkelijker om buiten even een ommetje te maken. Ook gaven de activiteitenbegeleiders de tip om steeds een bewoner mee te nemen als een medewerker even naar de winkel gaat. Verder willen ze het terras meer winddicht maken. Op de tweede plaats kwam het plan om leuke […]

Belevenispad

Het zintuigen- en belevenispad rondom het woonzorgcentrum maakt het makkelijker om buiten even een ommetje te maken. Ook gaven de activiteitenbegeleiders de tip om steeds een bewoner mee te nemen als een medewerker even naar de winkel gaat. Verder willen ze het terras meer winddicht maken.

Op de tweede plaats kwam het plan om leuke wandel- en fietsroutes in de buurt uit te zetten. Deze routes zijn bij de receptie van St. Elisabeth en het VVV kantoor op te halen. Begin januari organiseerde de werkgroep Licht, Lucht en Beweging een symposium. Dr. E.J.W. van Someren van het Nederlands Instituut voor Neurowetenschappen en VU Medisch Centrum en prof. Dr. E.J.A. Scherder gaven toen aan dat een groot deel van depressiviteit en slapeloosheid bij bewoners van woonzorgcentra te wijten is aan een gebrek aan licht, lucht en beweging. Als vervolg op het symposium werd de wedstrijd uitgeschreven.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels