nieuws

Explosie aan particuliere verpleeghuizen

Geen categorie

Er komen steeds meer particuliere woonzorgvoorzieningen. Volgens brancheorganisatie Nevep zal het aantal de komende jaren steeds met vijftien procent groeien, aldus een bericht in het Dagblad van het Noorden.

Explosie aan particuliere verpleeghuizen

Ons land kent zo’n honderd particuliere initiatieven, van zorgvoorzieningen voor welgestelde ouderen tot woongroepen voor dementerenden. Veel van deze organisaties willen extra voorzieningen openen.
Ouderen- en patiëntenorganisaties juichen de komst van deze particuliere instellingen toe omdat ze de keuzemogelijkheid voor ouderen vergroten. Maar ze willen wel dat de
kwaliteit is gewaarborgd. Volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) is er inderdaad sprake van een stijging maar er verdwijnen ook veel particuliere instellingen.
De Inspectie benadrukt dat er geen meldingsplicht voor deze initiatieven bestaat en dat de IGZ er geen toezicht op houdt. De Inspectie doet wel onderzoek naar de kwaliteit van de zorg in deze instellingen als er klachten binnenkomen of als de instelling zelf om een inspectiebezoek vraagt.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels