nieuws

Verzorgingshuis voor oudere verslaafden en zwervers

Geen categorie

Stichting De Binnenvest in Leiden, een organisatie voor maatschappelijke opvang, wil een zorgcentrum starten voor verslaafden en zwervers ouder dan 65 jaar. Het moet een tehuis worden voor een kleine groep daklozen.

Verzorgingshuis voor oudere verslaafden en zwervers

De stichting is hierover in overleg met Leidse verzorgingshuizen, zo meldt Zorgvisie. De Binnenvest kwam op het idee toen het mislukte om oudere verslaafden of zwervers in normale verzorgingshuizen onder te brengen. Het is de bedoeling om verslaafden te scheiden van niet-verslaafden en van psychiatrisch patiënten. Daarvoor zijn twee mogelijkheden: of een aparte afdeling binnen een bestaand huis, of een apart huis openen. De bedoeling is om in 2009 of 2010 al van start te gaan.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels