nieuws

Zorg scoort goed op aanpak ondervoeding

Geen categorie

De zorgsector scoort landelijk goed als het gaat om de aanpak van ondervoeding en decubitus (doorliggen). Ook de door cliënten ervaren privacy en woonruimte in verpleeg- en verzorgingshuizen is goed.

Zorg scoort goed op aanpak ondervoeding

Dat geldt ook voor de ervaren betrouwbaarheid van zorgverleners in de thuiszorg. Het voorkomen van valincidenten en de door cliënten ervaren inspraak en overleg komen duidelijk als verbeterpunten naar voren. Dat blijkt uit het vandaag gepresenteerde rapport ‘De toon gezet; één taal voor kwaliteit’ van de Stuurgroep Kwaliteitskader Verantwoorde zorg. In het rapport wordt een landelijk beeld geschetst van de prestaties van de zorgsector.

De kwaliteitsgegevens van circa 1200 locaties uit de verpleging, verzorging en thuiszorg staan sinds vandaag eveneens op de website Kiesbeter.nl. De prestaties van ongeveer 62 procent van het totale aantal zorginstellingen zijn gebaseerd op ervaringen van cliënten en op metingen van de indicatoren uit het Kwaliteitskader Verantwoorde zorg. Via een sterrensysteem is het mogelijk locaties met elkaar te vergelijken. De kwaliteitsgegevens komen uit de Jaardocumenten Maatschappelijke Verantwoording, die dit jaar voor het eerst door alle zorginstellingen zijn aangeleverd. De systematiek is ontwikkeld door de Stuurgroep Kwaliteitskader Verantwoorde zorg, waarin alle koepelorganisaties uit de verpleging, verzorging en thuiszorg zijn vertegenwoordigd.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels