nieuws

Banenverlies dreigt bij Orbis Medisch Centrum

Geen categorie

Vakbonden zijn bang dat er honderden ontslagen zullen vallen bij het nieuwe ziekenhuis Orbis Medisch Centrum in Sittard-Geleen.

Banenverlies dreigt bij Orbis Medisch Centrum

Een woordvoerster van Abvakabo verwacht dat de ontslagen zullen oplopen tot ongeveer elfhonderd. Het gaat om banenverlies bij zowel het ziekenhuis als bij de faciliteiten voor thuiszorg, geestelijke gezondheidszorg en ouderenzorg van het Orbisconcern. Er zijn volgens een woordvoerder financiële problemen. De woordvoerder wil echter niet zeggen hoeveel banen er op de tocht staan. Wel wordt er vandaag een reorganisatieplan gepresenteerd. In totaal werken circa zesduizend mensen bij het Orbisconcern. Het Orbis Medisch Centrum is na de IJsselmeerziekenhuizen en het Oosterscheldeziekenhuis in Goes alweer het derde Nederlandse ziekenhuis dat in korte tijd in grote financiële problemen komt.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels