nieuws

Resistente bacteriën aangetroffen in het Erasmus MC

Geen categorie

Het Erasmus MC heeft maatregelen genomen op een intensivecare-unit, nadat een resistente Acinetobacter-bacterie en Vancomycine resistente enterokok (VRE) zijn aangetroffen.

Het Erasmus MC isoleert patiënten en desinfecteert kamers om verspreiding bacterieën te voorkomen. Er is geen gevaar voor de capaciteit. De bacteriën zijn voor gezonde mensen relatief ongevaarlijk. Bij patiënten kunnen deze echter moeilijk te bestrijden infecties veroorzaken. Een grootschalig onderzoek naar de bron van de bacterie op de IC maakt deel uit van een plan van aanpak waarin maatregelen zijn opgenomen om verspreiding te voorkomen. Tevens is uitgebreid contactonderzoek ingezet. Daarnaast is gestart met de desinfectie van de gehele IC-unit.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels