nieuws

ActiZ: geen geld voor innovatie

Geen categorie

Verpleeg-, verzorgingshuizen en thuiszorgorganisaties krijgen nauwelijks ondersteuning van zorgkantoren voor zorginnovatie of verbeterprojecten. Dit blijkt uit onderzoek van ActiZ naar de zorgcontractering voor 2009 door zorgkantoren.

ActiZ: geen geld voor innovatie

Ook voor 2009 blijft de druk op de tarieven weer bijzonder hoog. De positie van zorgorganisaties blijft daardoor onverminderd kwetsbaar en biedt zorgondernemers amper ruimte voor innovatie in de zorg.

Uit representatief onderzoek van ActiZ onder haar leden blijkt dat 87 procent van de zorgorganisaties geen steun krijgt van het zorgkantoor voor innovatie of verbeterprojecten in de zorg. Dit terwijl het zorgkantoor ook verantwoordelijk is voor de kwaliteit van zorg die zij voor haar AWBZ-cliënten inkoopt. Als het om innovatie gaat, voorziet driekwart van de zorgondernemers problemen en een verdere stagnatie.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels