nieuws

Meldactie AWBZ

Geen categorie

Zeven belangenorganisaties, waaronder LOC, houden tot 10 mei een meldactie over de AWBZ. De actie moet meer duidelijkheid verschaffen over de gevolgen van de wijzingen die in januari binnen de AWBZ zijn doorgevoerd.

Meldactie AWBZ

Ervaringen kunnen worden gemeld op consumentendezorg.nl en op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur op telefoonnummer (030) 29 16 777.
Volgens de belangenorganisaties ontvangen veel mensen na herindicatie minder uren AWBZ-zorg. Ook is er een groep die er juist op vooruit gaat. De belangenorganisaties zullen de uitkomsten van de meldactie in een rapport aanbieden aan de Tweede Kamer.
In 2008 maakten 588.000 mensen gebruik van de AWBZ. Het gaat om mensen die uitgebreide en langdurige zorg nodig hebben, zoals ouderen, chronisch zieken, gehandicapten en mensen met psychiatrische problematiek. Om de AWBZ in de toekomst betaalbaar te houden, heeft het VWS sinds 2009 een aantal regels in de AWBZ gewijzigd. Vooral in de financiering voor begeleiding is veel veranderd. Hiervan maken ongeveer 200.000 mensen gebruik.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels