nieuws

Cliëntenraad bezorgd over zorgcentrum Vastrada

Geen categorie

De cliëntenraad is bezorgd over de kwaliteit van de zorg in zorgcentrum Vastrada in Susteren. Er wordt een onderzoek gestart om te kijken of de kwaliteit van de geleverde zorg voldoende is.

Cliëntenraad bezorgd over zorgcentrum Vastrada

In een brief aan alle familie en bewoners van Zorgcentrum Vastrada in Susteren, uit de cliëntenraad haar bezorgdheid over de kwaliteit van de zorg. “Wij zien personeel vertrekken en er komen geen nieuwe mensen voor in de plaats” schrijft vice-voorzitter Marjo van Helver-Willeme in de brief. Wij zien ook de bezuinigingen en vinden dat er te veel bezuinigd wordt. Bezuiniging betekent: minder personeel en minder goede zorg. Wij maken ons daar zorgen over.” De cliëntenraad wil daarom inzicht krijgen in de gelden die voor Zorgcentrum Vastrada door Orbis ontvangen worden. “Dit is het geld van onze bewoners voor de zorgzwaartepakketten, de zogenaamde ZZP’s. Deze geoormerkte gelden dienen ten goede te komen aan de bewoners van Vastrada, zodat zij de zorg krijgen die nodig is. Deze zorg is geïndiceerd door de zorgverzekeraar.” De cliëntenraad vraagt bewoners en hun familieleden om aan te geven hoe zij denken over de kwaliteit van de zorg in Vastrada. De cliëntenraad wil deze meldingen/klachten verzamelen en aan de directie kenbaar maken, met als doel de bewoners goede zorg te geven.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels