nieuws

Direct vertrek Raad van Toezicht Oldenhaghen

Geen categorie

Na de ondernemingsraad heeft nu ook het managementteam en de beleidsgroep van Zorgcentrum Oldenhaghen in Ommen het vertrouwen in de Raad van Toezicht verloren.

Direct vertrek Raad van Toezicht Oldenhaghen

Het management meldt dat het keer op keer is genegeerd door de zeskoppige Raad van Toezicht die voorgezeten wordt door Ommenaar Jan Westert.
Vorige week heeft de Ondernemingsraad het vertrouwen in de RvT opgezegd. “De Raad van Toezicht heeft keer op keer bewezen ver van de organisatie af te staan, geen inzicht te hebben in de zorgmaterie en de veranderingsprocessen in Oldenhaghen, volstrekt onbekend te zijn met plannen en acties om van Oldenhaghen een gezonde en moderne zorginstelling te maken, niet open te staan voor adviezen en meningen keer op keer te negeren en zich niet te houden aan normen van zorgvuldigheid, waar het gaat om besturen en toezicht houden”, aldus het management.
Het managementteam vindt dat gemaakte afspraken zijn geschonden en dat er sprake is geweest van het achterhouden van bestuurlijke informatie. De Raad van Toezicht heeft onder andere eenzijdig en zonder overleg een nieuwe bestuurder aangesteld. Gistermiddag liep ook het ultimatum van de ondernemingsraad af, waarbinnen de Raad van Toezicht op hun klachten kon reageren.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels