nieuws

Senaat sceptisch over bestuurlijke boetes in de zorgsector

Geen categorie

In haar plenaire vergadering van 26 mei debatteerde de Eerste Kamer over de invoering van een systeem voor het opleggen van bestuurlijke boetes aan instellingen in de sector van de volksgezondheid. Tijdens het debat met minister Klink van Volksgezondheid, Welzijn en Sport werd duidelijk dat de senaat hiermee niet zonder slag of stoot mee instemt.

Senaat sceptisch over bestuurlijke boetes in de zorgsector

Ook plaatsen meerdere fracties vraagtekens bij het voornemen van de minister om de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) de bevoegdheid te geven om in het kader van het toezicht zonder toestemming van de patiënt het patiëntendossier in te zien. De minister zal deze en enkele andere punten op verzoek van de Eerste Kamer per brief alsnog toelichten. Als deze brief de Kamer op tijd heeft bereikt kan in de vergadering van 9 juni worden gestemd over het wetsvoorstel.

Het volledige artikel vindt u hier

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels