nieuws

Zorgsector helpt jonge werklozen

Geen categorie

Verpleeg- en verzorgingshuizen, thuiszorg en kraamzorg willen de komende twee jaar vijfduizend werkzoekende jongeren opleiden. Daarnaast bieden ze duizend werkzoekenden de mogelijkheid om zich in de praktijk om te scholen voor de zorg.

Zorgsector helpt jonge werklozen

Dit is ontstaan naar het idee van oud-MKB-voorzitter Hans de Boer om 25 duizend werkloze jongeren aan werk te helpen. Het kabinet heeft 250 miljoen euro beschikbaar gesteld om de jeugdwerkloosheid ter bestrijden. In de praktijk blijkt bijna een derde van degenen die rechtstreeks van een zorgopleiding komen, de sector te verlaten. Door werken en leren te combineren met extra begeleiding, wordt er gehoopt de uitval te beperken tot zo’n 10 procent. De zorginstellingen hebben ook een groot eigenbelang om werkzoekende jongeren binnen te halen. Vanwege de vergrijzing voorziet de sector in 2012 een tekort van ruim tienduizend werknemers, op een totaal van 450 duizend werknemers. Ook de gehandicaptenzorg wil gebruikmaken van de subsidies die met het actieplan van Hans de Boer beschikbaar komen. De vereniging van gehandicaptenzorginstellingen wil 750 extra ‘leerwerkplekken’ organiseren om de jeugdwerkloosheid te beperken.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels