nieuws

Geen mondkapje

Geen categorie

De meeste Nederlanders nemen geen bijzondere maatregelen om besmetting met Mexicaanse griep te voorkomen. Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond in opdracht van het ANP.

Geen mondkapje

Slechts 1 procent van de ondervraagden heeft een mondkapje aangeschaft, 8 procent antwoordde minder naar plekken te gaan waar veel mensen komen en 3 procent heeft een griepprik gekregen.
De meeste mensen (86 procent) zeggen echter helemaal geen maatregelen te nemen. De meeste respondenten (74 procent) denken dat Nieuwe Influenza A niet meer levens zal eisen dan ”gewone” griep, 16 procent denkt dat het dodental wel hoger zal uitvallen en 11 procent weet het niet of gaf geen antwoord. Schattingen van deskundigen lopen op dit punt uiteen. De Mexicaanse griep verloopt tot dusver mild, maar er zullen naar verwachting wel meer mensen ziek worden dan door een normaal griepvirus. Het aantal sterfgevallen zou daarom hoger kunnen uitvallen. Vijf tot zes miljoen mensen die in de risicogroepen vallen of vanwege werk in de gezondheidszorg veel met zieken in aanraking komen, kunnen een gratis injectie krijgen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels