nieuws

Voedingsmiddelenindustrie prijsdaling van 5 procent

Geen categorie

Producten van de voedingsmiddelenindustrie kostten in juli ruim 5 procent minder dan in juli 2008.

Voedingsmiddelenindustrie prijsdaling van 5 procent

De afzetprijzen van de Nederlandse industrie waren 15 procent lager, de grootste prijsdaling sinds met de metingen 1991 is begonnen. Dit maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bekend. De aardolieverwerkende industrie rekende bijna 44 procent minder voor haar producten dan in juli 2008. De prijsontwikkeling in deze branche hangt sterk samen met de prijs van ruwe aardolie, benadrukt het CBS. Ook de chemische industrie en de basismetaalindustrie rekenden fors minder voor hun producten. Hier waren de prijzen meer dan 20 procent lager. In de drankenindustrie, de tabaksverwerkende industrie en de meubelindustrie lagen de afzetprijzen in juli hoger.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels