nieuws

Minder zout proef je niet

Geen categorie

De hoeveelheid zout in onze voeding kan met een kwart worden teruggebracht zonder dat we het verschil proeven, zo blijkt uit een Nederlandse vinding.

Minder zout proef je niet

Een groep van Nederlandse ondernemingen die voedingsmiddelen maken, heeft patent op de vinding, die naar verwachting breed beschikbaar komt. Dat is van belang omdat de Gezondheidsraad vindt dat de Nederlanders veel te veel zout eten.
De nieuwe technologie is vooral geschikt voor niet-vloeibare producten zoals brood, kaas, worst en snacks en kan in beginsel ook worden toegepast bij suiker en allerlei smaakstoffen.
Als zout niet gelijkmatig in voeding wordt aangebracht, maar verdeeld wordt over dunne laagjes met meer en minder zout, kan men met minder zout toe zonder het verschil te proeven, aldus professor Rob Hamer, wetenschappelijk directeur van Food and Nutrition, een instituut waarin bedrijfsleven, overheid en wetenschappers samenwerken. Daarvoor is wel nodig dat de voedingsindustrie de productiemethoden aanpast. Hamer verwacht dat de bakkerijen dat als eerste zullen doen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels