nieuws

Nederland meest cliëntvriendelijk

Geen categorie

Nederland is dit jaar opnieuw het land met de meest cliëntvriendelijke gezondheidszorg in Europa. Net als vorig jaar eindigde het op kop van de Europe Health Consumer Index (EHCI), zo is maandag in Brussel bekendgemaakt.

Nederland meest cliëntvriendelijk

De EHCI is een ranglijst van 32 Europese landen, opgesteld aan de hand van zes criteria die belangrijk zijn voor de consument, zoals rechten en voorlichting voor de patiënt, wachttijd voor de behandeling en aanbod van de diensten voor de gezondsheidszorg.
Nederland, dat op de lijst wordt gevolgd door Denemarken, IJsland en Oostenrijk, eindigde in 2005 ook als eerste, en in de twee daarop volgende jaren als tweede.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels