nieuws

Projecten om langer zelfstandig te leven

Geen categorie

De provincie Gelderland heeft 1,5 miljoen euro verdeeld over ruim dertig projecten die mensen in staat stellen langer zelfstandig te leven.

Projecten om langer zelfstandig te leven

Het zijn projecten die een bijdrage leveren aan de sociale samenhang, de kwaliteit van de leefomgeving, huishoudelijke technologie (domotica) of aan een goede aansluiting tussen scholing en arbeidsmarkt in de ouderenzorg. De provincie speelt met het programma ‘Thuisgeven’ in op de ontwikkeling dat er steeds meer oudere inwoners zijn die ook meer zorg nodig hebben. De provincie wil bevorderen dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig wonen én volwaardig meedraaien in de samenleving, ook al hebben zij een beperking. De komende jaren komt daarvoor nog 7,5 miljoen euro beschikbaar.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels