nieuws

Eerste cliëntenraad van huisartsen zorggroep opgericht

Geen categorie

Zorggroep Het Huisartsenteam uit West-Brabant heeft met het oprichten van een cliëntenraad een primeur. Op 15 oktober is de eerste cliëntenraad voor een zorggroep opgericht volgens de regels van de Wet Medezeggenschap Cliënten Zorgsector.

Eerste cliëntenraad van huisartsen zorggroep opgericht

De cliëntenraad gaat de belangen behartigen van mensen met een chronische aandoening. De zorg voor mensen met diabetes type 2, mensen met de chronische longaandoening COPD en mensen met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten wordt geleverd door de huisartsen die voor deze groep cliënten samenwerken vanuit Zorggroep Het Huisartsenteam.

Aanbod en kwaliteit
De cliëntenraad gaat met de bestuurder de wensen en behoeften van haar achterban afstemmen op het aanbod en de kwaliteit van zorg. De belangenbehartiging door de cliëntenraad moet leiden tot een nog betere zorg voor de cliënt.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels