nieuws

Gelre ziekenhuizen gastronomisch tijdens verhuizing

Geen categorie

Tijdens de verhuizing van Gelre ziekenhuizen Zutphen heeft Marfo Lelystad de warme maaltijden verzorgd. Patiënten en medewerkers kijken met grote tevredenheid terug op de drie keukenloze weken.

Gelre ziekenhuizen gastronomisch tijdens verhuizing
SONY DSC

Roomservice maaltijdconcept
Tijdens de omvangrijke verhuizing van Gelre Zutphen naar de Den Elterweg was er drie weken lang nauwelijks keukenapparatuur beschikbaar. Marcel van Walraven, hoofd hoteldienst bij Gelre, heeft dit opgelost met het nieuwe roomservice maaltijdconcept van Chef Martin, een merknaam van Marfo. Om het concept in de praktijk inhoudelijk te kunnen beoordelen bezocht Van Walraven eerst andere ziekenhuizen die al succesvol met het Marfo maaltijdconcept werken. Daarop besloot Gelre een proef uit te voeren en Marfo drie weken lang in staat te stellen de maaltijden voor het ziekenhuis te verzorgen.

Verse ingrediënten
In de moderne keuken van Marfo worden de verse ingrediënten bereid en stellen de koks de maaltijd zorgvuldig samen zodat deze precies op de spiegel van een porseleinen bord past. Door de vriesverstechniek blijft de geur, kleur en smaak gelijk aan die van een vers gekookte maaltijd.

Ruime keuze
Patiënten waarderen met name de ruime keuze, die zij tot vlak voor het eetmoment kunnen maken. Het ziekenhuis kiest uit een uitgebreid assortiment (dieet)maaltijden, ambachtelijk bereid volgens authentieke recepten. Deze worden gepresenteerd op mooie menukaarten met daarop een culinaire omschrijving en foto’s. De maaltijden hebben een vaste samenstelling, opmaak en presentatie. Ook gewicht en kwaliteit zijn constant. Bovendien wordt geen patiënt teleurgesteld omdat er altijd genoeg verschillende gerechten op voorraad zijn.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels