nieuws

Kalorama kiest voor regionale inkoop

Geen categorie

Kalorama werkt sinds eind vorige maand – de Week van de Smaak was het overstapmoment – samen met Oregional, een grensoverschrijdende coöperatie van agrarisch ondernemers die haar producten afzet aan zorginstellingen en horecabedrijven in een cirkel van circa 50 kilometer rond Nijmegen.

Kalorama kiest voor regionale inkoop

De producenten van aardappelen, groente, fruit, vlees en zuivel, hebben allemaal een passie voor smaakvolle, verse, duurzame en gezonde producten.

Ambachtelijk
Een betere smaak is van deze overstap de reden. De zes koks van Kalorama deden er al alles aan om een smaakvolle maaltijd te bereiden. Met eten uit de regio kunnen ze daar nog een schepje bovenop doen. “Ambachtelijk koken betekent koken met verse producten.” Elke dag wordt ervoor gezorgd dat de 375 bewoners op 4 locaties een smaakvolle maaltijd krijgen gepresenteerd. “Elke dag moet de maaltijd een verrassing zijn”, zegt kok Jeroen Snoeks.

Goede smaak
Voor de bewoners van Kalorama is een goede smaak uiteindelijk het belangrijkste. “Goede voeding draagt bij aan het welbevinden van onze cliënten”, stelt manager Bedrijfsvoering Natascha van der Plas. “Wij grijpen iedere mogelijkheid aan om de voeding te verbeteren en af te stemmen op de smaak van de cliënten.”

Oregional
Sinds vorig jaar levert Oregional al een groot aantal voedingsmiddelen aan de Sint Maartenskliniek in Nijmegen. Sinds kort ook aan GGZ-instellingen en zorgorganisatie Kalorama. De coöperatie is in gesprek met diverse andere partijen en verwacht op korte termijn aan meer ziekenhuizen en zorginstellingen te leveren. Daarnaast levert de coöperatie aan de horeca.

Kalorama

Kalorama telt twee verpleeghuizen: Kalorama in Beek-Ubbergen en Veste Brakkenstein in Nijmegen. Daarnaast behoren het Centrum voor Doofblinden (Beek-Ubbergen), Hospice Bethlehem (Nijmegen) en zorgcentrum ’t Höfke (Beek-Ubbergen) tot de zorgorganisatie.

Meer lezen kan in het oktober nummer van Gastvrije Zorg

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels