nieuws

Samen Sterker wint Agis Zorgverbeteraarsprijs 2010

Geen categorie

Samen Sterker – door dik en dun! van LFB Noordwest is winnaar van de Agis Zorgverbeteraarsprijs 2010. De leefstijlcursus is voor mensen met een verstandelijke beperking. LFB Noordwest winst 25.000 euro. Zorgverzekeraar Agis looft elk jaar de Zorgverbeteraarsprijs uit om vernieuwing en verbetering in de zorg te stimuleren.

Samen Sterker wint Agis Zorgverbeteraarsprijs 2010

Zelf doen
Door middel van de leefstijlcursus kunnen mensen met een verstandelijke beperking elkaar leren gezond te koken en meer te bewegen.  ‘Het mooie is dat we het zelf doen. Mensen met een verstandelijke beperking vinden het soms moeilijk om gezond te leven. Maar als je daar samen aan werkt, voel je je vanzelf beter én fitter,’ aldus twee deelnemers van de cursus.

Genomineerden
De vier overige genomineerde projecten waren: ‘Fysio-online’ van Zorggroep Almere, ‘Open podium: een open benadering voor ggz-cliënten’ van Mentrum, PAL4 Palliatief van Aveant en ‘Een steekje los? Een eigenwijs spel’ van Zorgbelang Gelderland. Voor de prijs hadden zich 73 projecten aangemeld.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels